In een aantal Europese landen zijn momenteel uitbraken van mazelen. Voor de start van het zomerseizoen heeft het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu daarom het vaccinatieadvies mazelen aangepast.

De grootste uitbraken zijn in Oekraïne en Roemenië. Daarnaast zijn er lokale uitbraken in Polen, Tsjechië, Slowakije, Italië, Frankrijk, Bulgarije en Litouwen. Kleinere uitbraken worden gemeld in meerdere Europese landen, onder andere in de orthodox Joodse gemeenschap in Londen.

Bij reizen naar landen waar mazelen endemisch is en landen waar grote, langdurige uitbraken voorkomen wordt geadviseerd om kinderen vanaf de leeftijd van 6 maanden te vaccineren.

De vervroegde BMR-vaccinatie bij deze jonge kinderen moet altijd na de eerste verjaardag herhaald worden. Het is niet nodig de tweede BMR-vaccinatie (voor 9-jarigen) eerder te geven.

Bron: https://www.rivm.nl/nieuws/vaccinatieadvies-mazelen-aangepast-vervroegd-vaccineren-bij-reizen

Ease Travelclinic & Health Support

Over Ease

Ease Travel Clinic & Health Support is gespecialiseerd in de preventieve gezondheidszorg en het uitvoeren van vaccinatieprogramma’s op maat. Wij verzorgen bedrijfsvaccinaties, groepsvaccinaties, reisvaccinaties en advies. Onze verpleegkundigen geven je persoonlijk advies en de benodigde inentingen op basis van de beroepsrisico's, je gezondheid en situatie. Je kunt terecht bij één van onze vier vestigingen in Limburg. Ease is powered by GGD Zuid-Limburg.

Afspraak maken?

Bel ease!
088-0049149

Ma t/m Vr 08:00 - 17:00 uur

Contact

Postbus 5800
6229 HX Maastricht
088-0049149
ease@mumc.nl