Hepatitis

Hepatitis A en B

Hepatitis A en B zijn leverontstekingen die beide veroorzaakt worden door een virus. Vaccintie tegen deze ziekten kan zinvol zijn vanwege bijv beroepsrisico’s of reizen naar het buitenland. Voor meer informatie zie…..

Wat is Hepatitis A?

Hepatitis A is een virale infectieziekte die onder andere overdraagbaar is via besmet voedsel of water. De kans op besmetting neemt toe naarmate de hygiënische omstandigheden slechter zijn. Het is mogelijk om te vaccineren om de ziekte te voorkomen. Het vaccinatieschema bestaat uit twee vaccinaties.

Wat is Hepatitis B?

Hepatitis B is een virale infectieziekte die onder andere overdraagbaar is via bloed(contact). Middels vaccineren is het mogelijk om je te beschermen tegen Hepatitis B. Het vaccinatietraject bestaat dan uit drie vaccinaties en een titerbepaling.

Wat is Hepatitis AB?

Hepatitis A en B zijn virale infectieziekten die onder andere overdraagbaar zijn via besmet voedsel of water en bloed(contact).  Middels vaccineren is het mogelijk om je te beschermen tegen Hepatitis AB. Het vaccinatieschema bestaat uit drie vaccinaties en een titerbepaling.

Wanneer krijg je een boostervaccinatie?
  • Als er onlangs of in het verleden bij je bloed geprikt is ter controle van je antistoffen tegen Hepatitis B en uit het bloedonderzoek blijkt dat je onvoldoende antistoffen hebt aangemaakt of dat er wijzigingen zijn in je gezondheid om voldoende beschermd te zijn.
  • Of als je in het verleden gevaccineerd bent,  en je niet meer zeker weet wanneer dit is geweest
  • als je zeker weet dat je gevaccineerd bent maar geen schriftelijk aantoonbare titerbepaling met titerdatum en titerwaarde hebt.

Ease Travelclinic & Health Support

Over Ease

Ease Travel Clinic & Health Support is gespecialiseerd in de preventieve gezondheidszorg en het uitvoeren van vaccinatieprogramma’s op maat. Wij verzorgen bedrijfsvaccinaties, groepsvaccinaties, reisvaccinaties en advies. Onze verpleegkundigen geven je persoonlijk advies en de benodigde inentingen op basis van de beroepsrisico's, je gezondheid en situatie. Je kunt terecht bij één van onze vier vestigingen in Limburg. Ease is powered by GGD Zuid-Limburg.

Afspraak maken?

Bel ease!
088-0049149

Ma t/m Vr 08:00 - 17:00 uur

Contact

Postbus 5800
6229 HX Maastricht
088-0049149
ease@mumc.nl