Werknemer

Als werknemer van een bedrijf kan het zijn dat je in de uitoefening van je beroep het gevaar loopt besmet te worden met een infectieziekte. Indien dit het geval is, heeft je werkgever in lijn met de ARBO-wetgeving de plicht om beschermende maatregelen te treffen. Een van die maatregelen is het aanbieden van een doeltreffend vaccinatieprogramma.

Ease is specialist in het adviseren, uitvoeren en borgen van vaccinatietrajecten voor bedrijven en instellingen.

Indien je werkgever een contract heeft met Ease en je heeft aangemeld voor een vaccinatietraject zullen wij je via een informatieve brief/mail benaderen voor de afhandeling van het vaccinatietraject.

Indien je werkgever GEEN contract heeft met Ease ben je natuurlijk ook van harte welkom om je te laten adviseren en de benodigde vaccinaties te krijgen. Echter de kosten daarvoor zul je dan zelf moeten voldoen bij je bezoek aan onze kliniek.

 

Wat is een vaccinatie?

Een vaccinatie is de introductie van een stof aan het lichaam ter genezing of voorkoming van infectieziektes. Onze vaccinaties zijn uitgebreid onderzocht, veilig en effectief. Een vaccinatie kan helpen om je te beschermen wanneer je op je werk wordt blootgesteld aan virussen en/of bacteriën. Soms loop je zelf niet zoveel risico, maar kun je wel derden besmetten, bijvoorbeeld kwetsbare patiënten of jonge kinderen. Ook dan kan een vaccinatie uitkomst bieden.

Wat is Hepatitis?

Wat is Hepatitis A?
Hepatitis A is een virale infectieziekte die onder andere overdraagbaar is via besmet voedsel of water. De kans op besmetting neemt toe naarmate de hygiënische omstandigheden slechter zijn. Het is mogelijk om te vaccineren om de ziekte te voorkomen. Het vaccinatieschema bestaat uit twee vaccinaties.

Wat is Hepatitis B?
Hepatitis B is een virale infectieziekte die onder andere overdraagbaar is via bloed(contact). Middels vaccineren is het mogelijk om je te beschermen tegen Hepatitis B. Het vaccinatietraject bestaat dan uit drie vaccinaties en een titerbepaling.

Wat is Hepatitis AB?
Hepatitis A en B zijn virale infectieziekten die onder andere overdraagbaar zijn via besmet voedsel of water en bloed(contact).  Middels vaccineren is het mogelijk om je te beschermen tegen Hepatitis AB. Het vaccinatieschema bestaat uit drie vaccinaties en een titerbepaling.

Wanneer krijg je een boostervaccinatie?

  • Als er onlangs of in het verleden bij je bloed geprikt is ter controle van je antistoffen tegen Hepatitis B en uit het bloedonderzoek blijkt dat je onvoldoende antistoffen hebt aangemaakt of dat er wijzigingen zijn in je gezondheid om voldoende beschermd te zijn.
  • Of als je in het verleden gevaccineerd bent,  en je niet meer zeker weet wanneer dit is geweest
  • als je zeker weet dat je gevaccineerd bent maar geen schriftelijk aantoonbare titerbepaling met titerdatum en titerwaarde hebt.
Wat is DTP?

Difterie, Tetanus en Polio zijn infectieziekten die je onder andere kunt oplopen via vervuild water of een verwonding waar straatvuil in terecht is gekomen. Een infectie is te voorkomen middels vaccinatie. Het basis-vaccinatieschema bestaat uit drie vaccinaties. De meeste mensen hebben deze vaccinaties als kind via het Rijksvaccinatieprogramma gehad. Iedere 10 jaar wordt een herhaling geadviseerd.

Wat is Kinkhoest?

Kinkhoest is een infectieziekte die met name gevaarlijk kan zijn voor zuigelingen jonger dan 6 maanden. Middels vaccinatie kun je deze kwetsbare groep beschermen.  De meeste mensen hebben deze vaccinaties via het rijksvaccinatieprogramma gehad, maar elke 5 jaar wordt een herhaling geadviseerd.

Wat is Meningokokkenziekte?

Meningokokkenziekte is een verzamelnaam voor ziekten die worden veroorzaakt door een bacterie, de meningokok. Deze bacterie kan bloedvergiftiging en hersenvliesontsteking veroorzaken. Er zijn verschillende typen meningokokken. Na één vaccinatie ben je 10 jaar beschermd tegen de meningokokken types A, C, W en Y.

Wat is Varicella (waterpokken)?

Varicella (waterpokken) wordt veroorzaakt door het varicellazostervirus. Heb je de waterpokken doorgemaakt, dan hoef je niets te doen. Indien je twijfelt of je de waterpokken hebt gehad, dan nemen we bloed af om dit te controleren. Indien je geen waterpokken hebt gehad, kunnen we je beschermen middels vaccinatie. De vaccinatiereeks bestaat uit twee vaccinaties.

Wat is een tuberculosescreening?

Het onderzoek voor een tuberculosescreening gebeurt meestal met een mantouxtest. Deze test bestaat uit het toedienen van de teststof in de huid van de linker onderarm en het aflezen van de reactie na minimaal 48 en maximaal 72 uur. In verband met de afleesperiode kan een mantouxtest niet op donderdag worden gezet.

In sommige gevallen kiezen wij voor een bloedonderzoek of longfoto. Dit is altijd op medische indicatie.

Ease Travelclinic & Health Support

Over Ease

Ease Travel Clinic & Health Support is gespecialiseerd in de preventieve gezondheidszorg en het uitvoeren van vaccinatieprogramma’s op maat. Wij verzorgen bedrijfsvaccinaties, groepsvaccinaties, reisvaccinaties en advies. Onze verpleegkundigen geven je persoonlijk advies en de benodigde inentingen op basis van de beroepsrisico's, je gezondheid en situatie. Je kunt terecht bij één van onze vier vestigingen in Limburg. Ease is powered by GGD Zuid-Limburg.

Afspraak maken?

Bel ease!
088-0049149

Ma t/m Vr 08:00 - 17:00 uur

Contact

Postbus 5800
6229 HX Maastricht
088-0049149
ease@mumc.nl