Griep

Griep

Wordt u niet door de huisarts opgeroepen voor een griepvaccin en wenst u toch extra bescherming? Bij Ease heeft u de mogelijkheid om zich te laten vaccineren.

Wat is griep?

Griep komt meestal in de wintermaanden in Nederland voor. Er zijn verschillende soorten griepvirussen. Deze veranderen ook steeds, hierdoor kun je steeds opnieuw de griep krijgen.

Wat zijn de symptomen van griep?

De meest voorkomende symptomen zijn:

  • koude rillingen
  • hoofdpijn
  • spierpijn
  • vermoeidheid
  • keelpijn en droge hoest
  • (hoge) koorts

De koorts kan vrij snel oplopen tot 39°C of hoger en duurt meestal maximaal 5 dagen. Volledig herstel kan wel 3 weken duren. Griep is meestal onschuldig, echter hebben sommige mensen een  grotere kans op ernstige klachten zoals een longontsteking. Dit geldt met name voor ouderen en mensen die lijden aan een chronische ziekte.

Hoe krijg je griep?

Het virus verspreidt zich door hoesten, niezen of praten. Ook kan het virus overgedragen worden via handen of voorwerpen. Was daarom goed en regelmatig uw handen en hoest of nies in de elleboog. Mensen die het griepvirus hebben zijn besmettelijk op de dag vóórdat de ziekteverschijnselen beginnen tot en met 5 dagen daarna. Het is mogelijk om je te laten vaccineren tegen de griep door middel van de griepvaccinatie.

De griepvaccinatie

Indien je tot een risicogroep behoort krijg je de griepvaccinatie aangeboden door je huisarts.. Behoor je niet tot een risicogroep? Ease verzorgt ook griepvaccinaties voor particulieren en bedrijven.

Hoe werkt de griepvaccinatie?

Door middel van de griepvaccinatie maakt je lichaam antistoffen aan tegen het griepvirus. Hierdoor wordt de kans op griep verkleint. Het kan zijn dat je toch griep krijgt, echter zorgt de griepvaccinatie er dan voor dat je minder ziek wordt.

Ease Travelclinic & Health Support

Over Ease

Ease Travel Clinic & Health Support is gespecialiseerd in de preventieve gezondheidszorg en het uitvoeren van vaccinatieprogramma’s op maat. Wij verzorgen bedrijfsvaccinaties, groepsvaccinaties, reisvaccinaties en advies. Onze verpleegkundigen geven je persoonlijk advies en de benodigde inentingen op basis van de beroepsrisico's, je gezondheid en situatie. Je kunt terecht bij één van onze vier vestigingen in Limburg. Ease is powered by GGD Zuid-Limburg.

Afspraak maken?

Bel ease!
088-0049149

Ma t/m Vr 08:00 - 17:00 uur

Contact

Postbus 5800
6229 HX Maastricht
088-0049149
info@ease-travelclinic.nl