COVID-19 PCR test

Wat is een COVID-19 PCR-test?

Bij een PCR-test wordt gekeken of je op dat moment besmet bent met het coronavirus. Er wordt gekeken of er genetisch materiaal (RNA) van het coronavirus in de neus- of keelholte zit. Indien je negatief test, dan krijg je de uitslag met gezondheidsverklaring. Voor het afnemen van een PCR test op SARS-CoV-2 kun je bij Ease terecht.

Overige corona testen
Hoe betrouwbaar is de PCR test?

Wanneer je minder dan twee weken voor afname van deze test een mogelijke blootstelling hebt gehad of in ‘oranje’ gebied bent geweest, sluit een negatieve test een besmetting niet uit. Het kan dan namelijk zijn dat de infectie zich pas na afname van de test openbaart en je dan alsnog besmettelijk wordt. Het laten afnemen van deze PCR-test kan daarom niet de door de overheid geadviseerde 2 weken zelfisolatie vervangen.

Hoe wordt de PCR-test afgenomen?

De PCR test is de meest gebruikte test. Met een wattenstaaf wordt een uitstrijkje genomen uit de neus en keel. Het streven is om de uitslag binnen 48 uur verwerkt te hebben, wij zijn echter afhankelijk van de capaciteit en de snelheid waarmee het laboratorium van het Maastricht UMC+ de testen kan verwerken. Bij Ease kun je ook terecht voor deze test als je klachten hebt. Wij zorgen ervoor dat je een Engelstalige verklaring ontvangt op je emailadres.

Wie kan bij Ease terecht voor een COVID-19 test?

Iedereen kan bij Ease terecht voor een COVID-19 test. Ook als je klachten hebt passend bij COVID-19. In tegenstelling tot de GGD, zijn er bij Ease kosten verbonden aan de afname van de PCR test en het aanmaken van de COVID-19 vrije verklaring. 

COVID-19 vrije verklaring

Als de uitslag van de COVID-19 test negatief is krijg je per beveiligde mail een Engelstalige verklaring (uitslag).

Deze verklaring kun je onder andere gebruiken als je voor je werk op reis gaat of als je werkgever een COVID-19 vrije verklaring van je vraagt.

Ease Travelclinic & Health Support

Over Ease

Ease Travel Clinic & Health Support is gespecialiseerd in de preventieve gezondheidszorg en het uitvoeren van vaccinatieprogramma’s op maat. Wij verzorgen bedrijfsvaccinaties, groepsvaccinaties, reisvaccinaties en advies. Onze verpleegkundigen geven je persoonlijk advies en de benodigde inentingen op basis van de beroepsrisico's, je gezondheid en situatie. Je kunt terecht bij één van onze vier vestigingen in Limburg. Ease is powered by GGD Zuid-Limburg.

Afspraak maken?

Bel ease!
088-0049149

Ma t/m Vr 08:00 - 17:00 uur

Contact

Postbus 5800
6229 HX Maastricht
088-0049149
ease@mumc.nl